Miksi 360-kuvaus?

Google Street View järjesti kesällä 2015 tutkimuksen, jossa tarkasteltiin, miten yrityksistä löytyvä tiedon määrä internetissä vaikuttaa kiinnostukseen yritystä kohtaan. Yli 1200 ihmistä sai satunnaisessa järjestyksessä arvioitavakseen yhden ravintolan ja yhden hotellin hakukonelistauksen, joista jompikumpi sisälsi perustietojen ja kuvien lisäksi myös virtuaali- kierroksen. Kohteiden tarkastelun jälkeen tehtävänä oli arvioida, kuinka kiinnostuneita testihenkilöt olisivat ostamaan palveluita kyseisestä kohteesta. Yritykset, joilla oli perustietojen lisäksi virtuaalikierros ja kuvia, olivat kaksi kertaa kiinnostavampia verrattuna perinteisiin esittelyihin.

The power of media-rich map listings, Google Street View (2015)

360-kuvauksen vaiheet

Kuvauksen suunnittelu

Huolellisella suunnittelulla takaamme laadukkaan lopputuloksen

Kuvaus

HDR, 3D vai virtuaalikierros?
Tarjoamme jokaiseen kuvauskohteeseen sopivan vaihtoehdon

Jälkikäsittely

Linssikuvat yhdistetään ja kääritään sovittuun pakettiin

Toimitus

Virtuaalipostimies kantaa 360-kuvat laatikkoon haluamassanne tiedostomuodossa

Kuvauksen suunnittelu

Yhteydenoton jälkeen sovitaan yhdessä aikataulusta ja mahdollisista toiveista. Kun saavumme paikan päälle, alkaa tiloihin tutustuminen ja kuvauspaikkojen tarkka suunnittelu. Erityisesti virtuaalikierroksia varten kuvattaessa on äärimmäisen tärkeää, että kuvauspisteestä toiseen on suora näköyhteys; näin varmistamme sujuvat siirtymät kohteiden välillä. Jos kyseessä on tapahtumakuvaus, varmistetaan kameralle sopivan keskeinen paikka kuitenkin niin, että se on suojassa ympärillä liikkuvilta ihmisiltä.

Kuvaus

Valokuvaukseen valitaan tilanteeseen sopiva kuvausmuoto. Erityisesti liiketilojen ja asuntojen esittelyyn sopii loistavasti HDR-kuvaus, jonka avulla esimerkiksi sisä- ja ulkovalon tasapainoerot saadaan korjattua. Parhaan laadun takaamiseksi teemme HDR-kuvamme manuaalisesti raakakuvista, minkä vuoksi on ehdottoman tärkeää, että kuvaustila on rauhallinen, eikä siellä ole liikkuvia kohteita, kuten ihmisiä tai eläimiä.

Tavallisten valokuvien ja HDR-kuvien lisäksi tarjoamme erikoisuutena stereoskooppisia kuvia eli 3D:tä. 3D-kuvien katsomiseen tarvitset virtuaalilasit, joita saa hankittua halvimmillaan noin parilla kympillä. 3D on loistava ohjelmanumero esimerkiksi messupisteelle, joten se sopii erinomaisesti esimerkiksi järjestöille, jotka haluavat kuvillaan herättää tunteita ja tarjota erityislaatuisia elämyksiä. Niin – ja vaikka teemmekin virtuaalikierroksemme oletusarvoisesti HDR:nä, onnistuvat ne loistavasti myös 3D:nä niin halutessanne.

Jälkikäsittely

Kuvauksen jälkeen alkaa kriittisin vaihe, eli linssikuvien yhdistäminen 360-kuviksi ja mahdollisen HDR:n tekeminen. Käytämme kuvaamisessa Insta360 Pro-kameraa, joka ottaa samanaikaisesti 6 laajakulmaista pystyakselinsa ympäri. Perinteisiin 360-kameroihin verrattuna kyseisen kameran stitchaus- eli parsimisjälki on huippuluokkaa, sillä valmistajan kehittämä Optical Flow -toiminto tunnistaa tehokkaasti kuvasta toiseen jatkuvia kohteita, jolloin pitkät linjat pysyvät yhtenäisinä.

HDR-kuvia varten otamme jokaisesta kuvauspisteestä vähintään kolme kuvaa eri valoitusajoilla, jotka yhdistetään kuvankäsittelyohjelmalla. Valoisimmat kohdat valitaan pimeimmästä kuvasta, jolloin esimerkiksi ikkunoista on mahdollista nähdä ulos eivätkä ne ole vain valkoista valoa, ja toisaalta ylivalot kirjo tuo esille kohteen kuin kohteen parhaat puolet.

Jos olet valinnut virtuaalikierroksen, tässä vaiheessa 360-kuvat yhdistetään toisiinsa ja käyttöliittymä rakennetaan asiakasystävälliseksi; kuviin lisätään graafiset merkit liikkumista varten ja halutessanne eri puolille kierrosta voidaan lisätä tekstiä ja kuvia sisältäviä infolaatikoita, joissa kerrotte esimerkiksi yrityksenne toiminnasta tai kohdassa näkyvästä kohteesta. Käyttöliittymä voidaan kustomoida oman brändinne väreillä ja logolla niin toivoessanne.

Toimitus

Jälkikäsittelyn valmistuttua kuvat toimitetaan asiakkaalle. Yksittäiset kuvat toimitetaan JPG-tiedostoina, jotka voidaan lisätä sellaisenaan esimerkiksi Facebookiin tai Google My Business -sivuille. Halutessanne voitte saada yksittäisiä kuvia myös tiny planet -muodossa, jolloin ne sopivat sellaisenaan elävöittämään esim. Instagram-tiliä. Virtuaalikierrokset toimitetaan HTML-tiedostona. Jos toiveissa on paljon kustomointia tai infolaatikoita, tässä vaiheessa on vielä mahdollista antaa palautetta tai toiveita mahdollisista muokkauksista ennen lopullista toimitusta.

On syytä ottaa huomioon, että valmiin kierroksen esittelyyn tarvitset palvelintilaa: jos mahdollista, voit lisätä kuvan omille internet-sivuillesi ja upottaa sen esim. iframen avulla haluamallesi alustalle. Vaihtoehtoisesti voit vuokrata tilaa ulkopuoliselta palvelimelta, josta saadun linkin avulla kierroksen upottaminen onnistuu vaikkapa omille nettisivuille. Virtuaalikierroksen voi lisätä kuvien tapaan Google Street View-palveluun.

Etsitään kirjekavereita

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat seuraavasta ostoksestasi 10% alennusta. Lisäksi varmistat, että kuulet ensimmäisenä parhaimmat tarjoukset ja uutiset 360-kuvauksen maailmasta.

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt tietosuojaselosteen

Copyright 2020 © The Radian Company Oy

Y-tunnus: 2911624-2